#Analyse & Commentaar

Smerige Jodenhaat op de universiteit en in de straat, maar waar zijn de gijzelaars van 7 oktober?

door Peter-Vincent Schuld

Een omgekeerde en absurdistische wereld. Kafkaiaans noemen we dat, een woord dat is ontleend aan de naam van Joods-Tsjechische schrijver Franz Kafka. In deze wereld leven we en die wereld is onaanvaardbaar.

7 oktober 2023; Terroristen van Hamas vallen vanuit Gaza, Israël binnen en brengen om en nabij de 1200 mensen op de meest beestachtige wijze om het leven. Zo´n 200 mensen werden door Hamas ontvoerd waarvan er een substantieel aantal is vermoord en enkelen die zijn teruggevonden spreken over verkrachtingen, martelingen en andere mishandelingen.

Geen woord, geen protest tegen deze meest verschrikkelijke misdaden waarop Israël een antwoord moest en moet formuleren die de kanker van terreur stevig wegsnijdt. Geen woord van medelijden of empathie met de slachtoffers van de pogrom van 7 oktober. Wel alle ruimte voor spandoeken “From the river to the sea…. etc.”.

We spreken met Idan Ronen, een Israëlische analist en commentator die ook op Arabische televisiezenders zijn visie geeft. Zijn visie is niet mals. “In een de facto barbaars Midden-Oosten, waar ook moslims elkaar naar het leven staan en uitmoorden kun je niet anders handelen dan met een “ijzeren vuist”.

“Geweld is ingebakken in het denken en doen van verreweg alle islamitische landen waar mensenrechten voor geen meter gerespecteerd worden” vervolgt Idan Ronen.

Idan Ronen maakt een evenwichtige en intelligente indruk op. Gedreven, maar beheerst. Realistisch en feitelijk. Idan beschrijft hoe Israël zich in de jaren van haar statelijk bestaan en daarvoor zich altijd zowel in eigen land als daarbuiten heeft moeten verdedigen tegen terrorisme. Idan Ronen verwijt Europa onophoudelijk antisemitisme dat nimmer weg is geweest en zegt dat met de immigratie van ontelbare moslims is het antisemitisme in Europa alleen maar weer in alle hevigheid is toegenomen.”

Het staat zonder twijfel vast dat in het barbaarse islamitische Midden-Oosten geweld en antisemitisme zo normaal zijn als eten en drinken. Verlichte geesten weten er zich soms van los te maken en met name Iraanse intellectuelen. Toch heulen in het Vrije Westen voornamelijk extreemlinkse figuren en organisaties die hun tijdelijke bondgenoot hebben gevonden in uiterst dubieuze islamitische en Palestijnse organisaties. Organisaties met lieden die niets op hebben met een democratische rechtsstaat. Ze weten in vereniging de aandacht af te leiden van waar het eigenlijk om gaat, namelijk een  verschrikkelijke pogrom zoals wie die door de eeuwen heen in een onaanvaardbaar veelvoud gekend en gezien hebben.

Een sticker van de Links Jugend in Frankfurt op een vuilnisbak met de tekst “Gegen jeden Antisemitismus”
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Ik ben in Frankfurt, ik zie een sticker op een vuilnisbak van Links Jugend, een van Antifa afgeleide organisatie met het opschrift “Gegen jeden Antisemitismus” , ik weet het niet maar op basis van betrouwbare informatie durf ik te stellen dat Antifa betrokken is bij de anti-Israelische demonstraties waarbij er antisemitische uitingen werden geuit. Die sticker is dus hypocriet en leugenachtig.

Extreemlinkse clubjes als Antifa draaien en keren zoals het ze uitkomt.

Harde feiten

Door Hamas is een massamoord aangericht en honderden mensen zijn ontvoerd en een aanzienlijk deel alsnog is ontvoerd.

#Bringthemhomenow is de hashtag samen met een geel lintje dat de aandacht vraagt voor de terugkeer en de vrijlating of de ontzetting uit de handen van de gijzelnemers. Hamas gebruikt de gijzelaars als chantagemiddel, punt!.

De door islamitische terreurgroepen geïnfiltreerde protesten tegen het naar mijn mening noodzakelijk harde optreden van Israël in Gaza is een zaak van opstoken, het verspreiden van desinformatie, brainwashing, institutioneel antisemitisme en het opruien van leeghoofdige pseudo-intellectuelen. 

Laat ik het in een denkbeeldig vorm zo verwoorden “Een fikse mep met de lange lat op hun hoofden brengt nimmer hersenschade” teweeg. Om hersenschade op te kunnen lopen heb je eerst hersens nodig, en de brei die onder zich de schedeldaken van betrokken “studenten en docenten” zou moeten bevinden heeft meer weg van balkenbrij (in bouillon gekookte en daarna te bakken slachtresten waaronder organen en andere troep).”

Zowel in Nederland als de VS werden Joodse mensen voor de vuist weg het voorwerp van racistische bejegeningen en geweld. Joodse mensen werden met stokken en ander voorwerpen geslagen? De enige Nederlandse omroep die dit zonder enige schroom en met gevaar voor lijf en leden van de verslaggevers in beeld brengt is Powned onder leiding van Dominique Weesie. Geen mitsen en maren, gewoon in beeld brengen en waar nodig onwelgevallige vragen stellen.
Nooit meer 40-45? Ja…. dat kun je wel roepen, maar daar moet je wel wat voor doen.

En maar protesteren tegen Israël.

Maar waar zijn de Israëlische en buitenlandse gijzelaars die op 7 oktober 2023 ontvoerd zijn?

Waar zijn de uit Israël ontvoerde kinderen?

De Duitse politie was vanaf het begin af aan strak en hard in haar optreden, Duitsland heeft echt wat geleerd van haar inktzwarte bizarre geschiedenis.

In Amsterdam heeft burgemeester Femke Halsema te lang alle ruimte gegund aan notoire antisemieten die onder het mom van “tegen het ingrijpen van Israël” demonstreerden. Met name de demonstraties bij het bezoek van de Israëlische president Herzog ter gelegenheid van de opening van het Holocaustmuseum in Amsterdam, waarbij overlevenden van de Holocaust en hun nazaten geconfronteerd werden met grievende leuzens hadden op verre afstand gehouden moeten worden. Maar Halsema is “inclusief” maar wel exclusief beschaving en enig historisch besef. Maar voor historisch besef moet je niet bij Groen Links zijn, hooguit voor “iets hysterisch”.

Mede onder druk van met name het ministerie van Justitie en Veiligheid en de betrokken instanties heeft Halsema wel de noodzakelijke maatregelen genomen tijdens onze Dodenherdenking op 5 mei. De politie stond op scherp. Maar de waardigheid van de herdenking was al voor een deel verloren gegaan omdat het inclusieve tolereren van Halsema veel te lang ontaardde in anti-Joodse leuzen en regelrechte Jodenhaat en dus was de sereniteit bij de plechtigheid op de Dam in Amsterdam op 4 mei reeds proactief gehypothekeerd en verziekt. Heeft dat reltuig toch hun zin.

We kunnen en mogen er niet omheen dat de influx van de islam in Nederland en het rekening houden al dan niet door opgeëiste ruimte door bepaalde groepen moslims in Europa de zaak qua rechtsstaat goed verzieken. Natuurlijk gaan we individuele mensen niet viseren als mens en we hopen dat hen intellectuele en spirituele verlichting ten deel zal vallen, maar harde kritiek op de islam en het indammen van de invloed op de samenleving van deze ideologie is echt hard nodig om de democratische rechtsstaat op lange termijn te waarborgen en te beschermen. Daar hoort de Joodse bevolking niet als “minderheid” bij, nee de Joodse samenleving  maakt integraal deel uit van onze fundamenten. Zonder de Joodse gemeenschap hadden we nationaal, Europees en internationaal nooit zo kunnen ontwikkelen op intellectueel, spiritueel en artistiek gebied.

De demonstraties bij de Universiteitsgebouwen van de Universiteit van Amsterdam en elders zijn ¨geïnfiltreerd” geworden door lieden en groepen met een andere agenda en die aangestuurd worden vreemde mogendheden en dubieuze clubs.

De enige manier om dit de kop in te drukken is door geen zalvende verhalen op te hangen maar bij elk signaal van antisemitisme de politie hard en met alle toegestane geweldsmiddelen te laten ingrijpen. Traangas was geen ongeoorloofde optie geweest. Dit zijn geen ordeverstoringen meer, maar orgiën van geweld die de normale student heeft weerhouden om colleges te volgen of wetenschappelijk onderzoek te doen.

Logo omroep Powned

Als de gemaskerde menigten al dan niet met Palestijnensjaals in Amsterdam marcheren en demonstreren, lijkt het wel of de bruinhemden en de zwarthemden uit de jaren dertig van de vorige eeuw zijn weergekeerd.  De pers wordt het werken onmogelijk gemaakt, de pers wordt geïntimideerd en dat in een rechtsstaat.  We zien een  geval van een cameraploeg van Powned de hulp inroept van de politie, nadat ze letterlijk geïntimideerd worden en het werken onmogelijk gemaakt wordt verwijst een agente naar de persvoorlichting in plaats van op te treden om de grondwettelijke persvrijheid te waarborgen! Nederland is in de afgelopen decennia afgegleden naar een derderangs rotland waar de waanzin regeert.

Als de Ponwned verslaggever een demonstrant vraagt naar enig medeleven met de slachtoffers van de pogrom van 7 oktober en naar hun gedachten over de gijzelaars blijft het stil en wordt antwoord geweigerd en loopt de student weg. Humaniteit heeft dus een dubbel gezicht bij de betrokken linkse studenten. Kan dit studentenfiguur zichzelf nog wel in de spiegel aankijken? Hebben we iets geleerd van de Jodenvervolging?

Dit is de enige Palestijnse vlag die relevant is

De enige echte vlag van Palestina

Er is maar één Palestijnse vlag die dekkend is en werd gebruikt tot 1939 en dat is de vlag die hierboven staat. Ja, en ook toen voerden Palestijnen (Arabieren) met regelmaat pogroms uit op de Joodse inheemse bevolking. Maar dat lezen en zien we nergens terug. Nee, de harde feiten zouden maar eens op tafel komen. De leugenachtige waan van de dag zou maar eens doorbroken worden.

De Palestijnse vlag die we nu “kennen” is vals, punt aan de lijn. Er bestaat etnisch gezien geen Palestijns volk, het is een modernistisch verzinsel waaronder van origine nomadische Arabieren vallen. Je kunt wel een verhaal verzinnen en dat propageren, maar daarmee heb je de waarheid nog niet op tafel. Die volgt hierna;

De Staat Israël is in 1948 door de internationale gemeenschap tot stand gekomen. Daarmee kwam een eind aan de eeuwenlange bezetting van Israël door de Ottomanen en Arabieren.

Palestijnen worden feitelijk omschreven als Arabieren die zich bevonden in het gebied dat we nu kennen als de Staat Israël. Nu moet u begrijpen dat de “natiestaat” ook niet zo´n oud begrip is. Dat kwam pas in de politiek na de Franse Revolutie. Dus Palestijnen zijn geen Palestijnen maar Arabieren. Arabieren die van oudsher een ingebakken Jodenhaat hebben, en zeker sinds het gekakel van de Valse Profeet genaamd Mohammed en zijn barbaarse horden.

We voegen daar nog een vleugje geschiedenis aan toe, door u te melden dat kort na de oprichting van de Palestijnse bevrijdingsorganisatie PLO er door de club die zetelde in de Tunesische hoofdstad Tunis Duitse oorlogsmisdadigers, (nazi’s) werden aangetrokken om de strijd tegen de Joden voort te zetten. Ik heb het niet verzonnen. Het zijn de naakte en harde feiten.

Of de bevolking in Gaza wel zo onschuldig is valt te bezien. Immers om als organisatie zoals een Hamas, zowel de militaire als de bestuurlijke tak, heb je wel  mensen nodig die deze “missie steunen”. Zonder collaboratie met Hamas is er geen draagvlak of enige autoriteit van Hamas in Gaza. Tegenstanders, waaronder mensen met een andere geaardheid, worden steevast door het Hamasregime stelselmatig om het leven gebracht. De bevolking van Gaza heeft terreurorganisatie Hamas aan het bewind geholpen en krijgen daar nu de rekening voor gepresenteerd.

Als de president van de VS zegt, Rafah niet binnenvallen, want de “onschuldige burgers” en anders geen wapens, lijkt het mij beter dat de president van de VS zwijgt en zijn woorden terugneemt. Aan het tekortschietend geheugen van president Biden is wellicht even de atoombommen van de VS op Hiroshima en Nagasaki ontschoten. Feitelijk burgerdoelen. Met deze atoombommen was het einde van de Tweede Wereldoorlog in Azië een feit en kon Japan beginnen aan een nieuw hoofdstuk als beschaafde natie. Intussen lijkt president Biden zijn verstand ergens in het Witte Huis teruggevonden te hebben en gaan er weer wapens en munitie richting Israël om komaf te maken met de terroristen en de structuren van Hamas.


Wijze woorden

Dienstvlag van de Duitse Bondsrepubliek

Meer dan 14 jaar geleden jaar geleden was Thomas Läufer, de Duitse ambassadeur te gast bij het bijzetten van Duitse gevallenen en op Nederlandse bodem. op het Duitse oorlogskerkhof Ysselsteyn in Limburg van Duitse soldaten wiens lichamen vele decennia na de Tweede Wereldoorlog te velde worden worden aangetroffen. De nieuwsdienst van de toenmalige omroep TROS maakte hier een reportage over. Thomas Läufer deed in deze reportage een opvallende uitspraak waar de mensen in Gaza nog wat van zouden kunnen leren. Hij omschreef de Duitse gevallen ook als gevallen voor de vrijheid, en hoe raar het ook klinkt, hij heeft gelijk als je de naar context van zijn woorden bekijkt. Läufer zei dat door het optreden van de geallieerden (en het daarmee gepaard gaande dodelijk geweld waar ook de Duitsers mee te maken kregen) ook heeft geleid tot de bevrijding van Duitsland, waardoor Duitsland nu ook de weg is kunnen inslaan van beschaving en waardoor Nederland en Duitsland in vriendschap kunnen leven.

Von der Leyen: Snaveltje toe

Als Duitsers dit stellen, getuigt van een diepe filosofische zelfreflectie. Deze zelfreflectie is veel mensen vreemd. Ook mevrouw Ursula von der Leyen voorzitter van de Europese Commissie, is deze zelfreflectie vreemd. Immers zij stelde onomwonden dat het binnenvallen van Rafah in Gaza voor haar de rode lijn zou zijn. Nu heeft protocollair gezien mevrouw Von der Leyen formeel niks te vinden. Protocollair wordt de Europese Unie primair door de Raad van staats- en regeringsleiders vertegenwoordigd. Niet door Ushi Mauw!

Spaanse premier Sanchez beloont terrorisme

Spaanse premier Pedro Sanchez, tijdens een Europese Raad in Brussel
Foto: © Europese Unie

De omstreden Spaanse premier Sanchez heeft onder meer samen met Noorwegen de Palestijnse Staat erkend. Dit is niets meer en niets minder dan terreur belonen.  Zeker voor een land dat zoveel met terrorisme te maken heeft gehad en heeft geleden onder de terreur van de Baskisch afscheidingsbeweging ETA zou Sanchez beter moeten weten. De Palestijnse autoriteit is een door en door corrupte club en Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit bagatelliseert openlijk de misdaden van Hitler. Iets waarvoor je bij ons gelukkig strafrechtelijk vervolgd wordt.  De vraag is of Sanchez nog echt wel helemaal goed bij zijn hoofd is. Sanchez wordt in eigen land alleen nog gesteund door zijn militante socialistische achterban. De Spaanse bevolking walgt van Sanchez en de corruptieschandalen rond zijn vrouw die thans in onderzoek zijn bij de onderzoeksrechter in Madrid. Sanchez heeft niets meer gemeen met de Europese waarden en normen.

Smakeloze vertoning Eurovisie Songfestival, medelijden met Eden Golan

De Israëlische deelneemster van Eurovisie Songfestival 2024, Eden Golan
Foto: © EBU /Sarah Louise Bennet

Onder het publiek in de landen die deelnamen aan het Eurovisie Songfestival was ze geliefd, Eden Golan, de Israëlische deelneemster. Maar de jonge vrouw van amper 20 kreeg hoon en scheldpartijen naar haar hoofd. Ze moest als een bedreigd politicus beveiligd vervoerd en bewaakt worden.

Publieke omroepen als de Vlaamse VRT en de NPO verpolitiseerden het songfestival door hun protest tegen het optreden van Israël uit te spreken. Wegwezen met die bosapen! Pure indoctrinatie en Hamas-propaganda.

Eden Golan mocht na het inzenden van het liedje van de EBU de verschrikkingen van 7 oktober niet bezingen. Een deel van  LHBTI- gemeenschap bij het songfestival (maar ook bij studentenprotesten) inclusief de transblunders ervoor kozen  om te “vechten” voor het lot van mensen. Mensen die de LHBTI gemeenschap het liefst van daken afgegooid zien worden om  vervolgens dood neer te vallen. Gekker kunnen we het niet maken.  De omgekeerde wereld.  En dan hadden we dat wicht genaamd Greta Thunberg weer die het nodig vond om in Malmö, de meest criminele stad van Zweden met een overpopulatie aan gewelddadige importmensen, tegen Israël en de deelname aan het Songfestival te demonstreren. Dat iemand bekend, beroemd of berucht is, geldt ook voor artiesten en andere sterren, betekent nog niet dat je historisch en feitelijk onderlegd bent. Lege hoofden kunnen helaas ook praten. Gelukkig werd het loeder door de Zweedse politie opgepakt. Een importmoslim vraagt zich voor de camera af wat Israël op het Eurovisie Songfestival doet als niet Europees land. Sorry hoor, omwille van de verschrikkingen die de Joodse  bevolking in Europa heeft moeten ondergaan is mede de reden geweest tot de oprichting van de Staat Israël, waar talloze Europese Joodse mensen terugkeerden naar wat een veilige plek moest zijn. Dus feitelijk is Israël een ultraperifeer gebied van het Europese continent. De haatbaard in kwestie toont de valsheid van zijn gedachtegoed aan en daarmee verspeelt hij wat mij betreft zijn recht om in Europa te mogen verblijven.

Nog een laatste woord over Gaza.

Ja, Israël voert een bevrijdingsoorlog, waardoor, naar ik hoop, ook de wat beschaafdere bewoners van Gaza weer een toekomst hebben zonder Hamas en Iraanse invloeden. Maar daarvoor moet Hamas wel eerst volledig opgeruimd zijn. Dat kost wat Gazanen, maar dan heb je ook wat.

UPDATE 18-05-2024

Foto´s: © IDF

Het Israëlisch leger heeft tot en met vandaag 4 stoffelijke overschotten aangetroffen van door Hamas-Palestijnen ontvoerde Israëlische burgers waarvan 3 drie ontvoerd werden op het NOVA-muziek festival. De lui in Gaza leren niks en zullen niks leren tot ze het afgeleerd wordt.

Foto: © #Standwithus

Twee lichamen van door Palezwijnen om het leven gebrachte Thaise jongeren zijn nog steeds niet teruggegeven.

In het Franse Rouen moest de politie een paar luchtgaatjes schieten in een bewapende man die een synagoge in brand wilde zetten.

Een oudere man kwam ten val en een poitiepaard werd met stenen bekogeld toen pro-Palestijns terreurtuig de Amsterdamse Stopera binnendrong.

Via Twitter keren burgers zich tegen het plan van het demissionaire kabinet om Palestijnse vluchtelingen binnen te halen.
Beeld: Twitter

Veel Nederlandse burgers keren zich tegen het plan van het demissionair kabinet om Palestijnse “vluchtelingen” op te nemen. Een rampzalig plan.

Een Palestijnse asiel zoekende huilebalk is door de politie in Amsterdam gearresteerd wegens deelname aan de rellen bij de Universiteit van Amsterdam wegens openlijke geweldpleging. De man, die tot de LHBT-community zou behoren heeft angst om uitgezet te worden naar zijn thuisland omdat hij voor zijn leven vreest . Inderdaad, in de Palestijnse gebieden loopt hij de kans om gelyncht te worden of van een flatgebouw geflikkerd te worden (what is in an expression ?) . Maar hier relschoppen omdat er in zijn thuisbos orde op zaken gesteld wordt en dan in Nederlland “huilie huilie gaan lopen doen”, dat gaat niet samen. Hij kreeg twee maanden cel, zonder lederen outfit en kettingen. als hij erg vervelend is mag hij achterwaarts naar de celdeur lopen om van zijn handboeien ontdaan te worden.

Het staat niet in ons strafrecht, maar 100 stokslagen met een stoelpoot zou de rellende Palestijnse LHBT’er wellicht tot inzicht brengen. In het orde op zaken stellend land genaamd Israël is het geen enkel probleem om een andere geaardheid te hebben. Kan het nog waanzinniger?

Smerige Jodenhaat op de universiteit en in de straat, maar waar zijn de gijzelaars van 7 oktober?

Waarom Joost Klein met Euro-papa in één