#Analyse & Commentaar

Pepsi Cola: De eeuwige tweede

Pepsi Cola:  De eeuwige tweede

door Peter-Vincent Schuld

 
Hoe is het om de eeuwige tweede te zijn?  Die vraag zal zeker omgaan door hoofden de gewezen en de huidige managers en marketeers van Pepsi Cola, onderdeel van Pepsico.
 
Pepsi Cola heeft het altijd moeten afleggen tegen voornaamste concurrent Coca-Cola.
Op een of andere manier presteert Coca-Cola om haar smaak net iets meer tot de genoegzaamheid van de consument te laten leiden.
Er waren tijden waarin de Pepsi-proef werd gedaan, of u het verschil zou proeven tussen Pepsi-Cola en dat andere cola-merk.
Tja, onder de niet geoefende “non die-hard” coladrinkers bestaat het tot de mogelijkheden dat het verschil niet wordt geproefd.
Maar reken maar dat de connaisseurs van de “cola” zijn nog erger zijn als vinologen en deze bemerken het verschil direct.
Knallende reclames ten spijt, verplichte afname-contracten tussen drankenleveranciers met horeca ten spijt, de nummer 1 status wordt door Pepsi nimmer gehaald. Een aanzienlijk deel van de consumenten prefereert Coca-Cola en wordt bij bezoek aan de horeca gedwongen om Pepsi te consumeren immers Pepsi heeft in de horeca verhoudingsgewijs immers een groter aandeel dan bij de thuisconsumenten wat veroorzaakt wordt door deze afname-contracten in de horeca.
 
Ondanks de status van de “eeuwige nummer twee” blijft het merk recht overeind. Dat kan alleen door een stevige marketing.
 
 
 
Dus zal Pepsi altijd de eeuwige nummer twee blijven. Maar Pepsi zal aan de andere kant ook niet kunnen dalen naar plaats 3 bij gebrek aan
andere grote colamerken, op een Sinalco in Duitlsand na.
Dus zal de moederonderneming van Pepsi, Pepsico,  het ook moeten hebben van licenties op dranken en merken en producten zoals in Nederland Sisi maar, Tropicana, Quakers en Lays Chip waar naar alle waarschijnlijkheid het Israëlische Sodastream bruiswater aan wordt toegevoegd.
 
Enfin, doe mij maar een colaatje….. euhhh wel Coca-Cola aub, (geen light of zero)
 

Pepsi Cola: De eeuwige tweede

De Dagdenkers: Een alibi in een DNA-zaak

Pepsi Cola: De eeuwige tweede

De Dagdenkers: Het gummetje van Roseanne en

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *