#Analyse & Commentaar

Analyse: “Operatie Houthi Foetsie” mag niet beperkt blijven tot 2 hete nachten

Foto: @US NAVY, Tekst door Peter-Vincent Schuld

De internationale verdragen inzake het scheepvaartverkeer voorzien in vrije doorvaart, ook in de Rode Zee. Deze vrije doorvaart moet gehandhaafd blijven waarbij de zeemachten deze Wet der Zee dienen te handhaven.

De schepen moeten door het Suezkanaal kunnen varen en het transport over de oceanen dient veilig te kunnen geschieden zonder aanvallen, piraterij en gijzelingen door terreurbewegingen. Gewelddadige interrupties vormen niet alleen misdrijven, maar ze jagen de kostprijs van de per schip getransporteerde goederen enorm op. Het omvaren kost gewoon extra geld en wie krijgt de rekening? Inderdaad, u als consument. Zo moeilijk is het allemaal niet.

De Jemenitische Houthi terroristen waren en zijn in de afgelopen tijd  voortdurend bezig met aanvallen op de internationale koopvaardij in de Rode Zee. Maar ook marineschepen werden doelwit. Tijd voor harde actie waarvan de boodschap niets aan duidelijkheid te wensen overlaat.

Wie zijn die Houthi’s?

Houthi-terroristen leggen zelf hun misdaden op schepen vast
Beeld: Het legitiem doelwit tot afschot, genaamd Houthi’s

Maar wie zijn die barbaren en wildemannen nu eigenlijk? Dat zij financieel en qua bewapening gesteund worden door Iran is inmiddels onomstotelijk bewezen. Het verderfelijke regime in Iran en de Houthi’s delen hun sjiitische wortels.

De Houthi-terroristen oefenen de macht uit in Jemen over zo’n 80 procent van het Jemenitische grondgebied na jaren van bloedige rebellie tegen het legitieme regime. Je kunt met recht spreken dat Jemen onder het juk van de Houthi’s een soort van schurkenstaat is geworden.

Dit gedonder, dus de Jemenitische revolutie is begonnen in 2011 als gevolg van de “Arabische Lente”. Les 1; geef barbaren nooit een democratie, dat loopt altijd fout af. In politieke zin valt de revolutie in zekere religieuze zin te vergelijken met de islamitische revolutie in Iran. Islam eerst, dan niks, dan nog een tijd niks, dan volgt er nog meer leegte en daarna volgt louter de repressie van andersdenkenden.

De naam “Houthi’s”  verhult eigenlijk de ware identiteit van deze religieus-islamitische terreurbeweging die feitelijk de naam  “Ansar Allah”  draagt ,vertaald naar het Nederlands “Helpers van Allah”.  De naam Houthi’s is een afgeleide van hun oorlogszuchtige leider Hussein Badreddin añ-Houthi. De Houthi’s zijn dus geen volk, maar een bende religieus geïnspireerd geteisem, waarvan hun oorspronkelijke leider een dialoog met de rechtmatige president Saleh afwees. Dat was ook geen vrolijke vent, maar wel eentje met net iets meer beschaving.

Vaandel van de Houthi-terroristen

Hun slogans in het Arabisch vormen letterlijk hun vaandel “Allah is Groot, Dood aan Amerika, Dood aan Israël, Dood aan de Joden”, Overwinning aan de Islam. Bij Dit soort van boeven moet er doorgepakt worden, dus doorbombarderen tot ze het leren.

Het is de kern in het fundamentalistisch sjiitisch denken. Er is geen beschaving en er komt geen beschaving. Dat klinkt hard, maar het is de realiteit.

Dat gebrek aan beschaving zien we terug in Gaza waar het merendeel van de bevolking ook lijdt aan religieuze waanzin en waar geen land mee te bezeilen valt.

Hier raken we de kern van het Midden-Oosten. De barbarij viert hoogtij in het causaal religieus denken, waarbij Israël de enige oase en derhalve uitzondering qua beschaving in de regio is.

Na de eerste aanval van de Amerikanen en Britten, ondersteund door een liaisonofficier van de Nederlandse krijgsmacht werden er zo’n ongeveer 60 doelen werden geraakt door Tomahawk kruisraketten en door straaljagers afgeschoten vuurwerk. De Houthi’s bleven een grote mond hebben en zwoeren wraak. Dus werd er afgelopen nacht nog gezellig een radarinstallatie de lucht in gejaagd. Maar is hiermee het probleem opgelost? Neen, allerminst.

Spreekwoordelijk gezien is op het verdomde grasveld  slechts 2 vierkante centimeter van het 10.000 vierkante kilometer probleem, tijdelijk gemaaid. Het gras zal weer gaan groeien en Iran zal het vernietigde wapentuig gaan vervangen.

De Houthi-kwestie vertelt ten gronde eigenlijk alles over het islamitisch probleem in de wereld.

Saddam Hussein

Bankbiljetten met het tronie van de opgehangen Iraakse dictator Saddam Hussein

Foto: © Peter-Vincent Schuld

Want naast dat terroristische moslims het gemunt hebben op Joden, christenen en ongelovigen, heeft de sjiitische tak binnen de islam het weer gemunt op de soennitische tak binnen de islam en vice versa. Dat gegeven wordt amper echt goed geduid. Ze moorden elkaar met hart en ziel uit. Dat zien we in Jemen en dat zagen we terug bij de val van de Iraakse dictator Saddam Hussein. De sjiieten namen feitelijk de macht over van de soennitische dictator Saddam Hussein. Maar denk maar niet dat Irak er ten gronde op vooruit is gegaan.

Hamas is weliswaar soennitisch, maar ze kennen gezamenlijke vijanden, te weten de Staat Israël, de Joodse wereldbevolking, de VS en de beschaving in het algemeen.

Iran steunt al jaren het moorddadige geweld van de Houthi-terroristen thuisland Jemen. Door de tijd heen heeft dat veel Jemenitische Joodse mensen genoopt om op de vlucht te slaan en te vertrekken naar het beloofde land Israël, waar hun verre voorvaderen deel uitmaakten van de 12 stammen van Israël, de  facto het ontstaan van de Joodse bevolking.

Aartsvijand van de Staat Israël is Iran. Dan te weten dat dit Perzië ooit een centrum was van het Joodse leven in de wereld. Wie op archeologisch onderzoek uit zou gaan in Iran en niet gehinderd wordt door de Ayatollah-terreur zal tal van restanten vinden die het rijke Joodse leven in het toenmalig Perzië illustreren en het bewijs daarvan nog eens een keer zouden onderbouwen.

Maar in de ogen van de islam is er geen pre-islamitiche beschaving. De wereld begon met profeet Mohammed en zal er mee eindigen. Een platte kijk op de ronde wereld verstoken van elk historisch en feitelijk besef.

Domme reactie

Dat domme beeld zagen we terug in een reactie op de mededeling van de Nederlandse premier Rutte op de raketaanval van de Amerikaanse en Britse strijdkrachten.

Waarbij een of andere sukkel met de naam Koen Swinkels een geopolitieke kennis van een geamputeerde mier met een verstandelijke handicap tentoon spreidt en reageerde met “een van de armste land in de wereld aanvallen etc.” Niet waar? zie dit bericht op X (Twitter).

Mededeling NL premier Rutte over de Nederlandse steun aan de operatie van de Amerikanen en Britten met daaronder dom gezwets van Koen Swinkels
Beeld: X (Voorheen Twitter)

Zuid-Afrika

De internationale handelsvaart is nu gedwongen om te varen via Zuid-Afrika.  Een land dat thans bestuurd wordt door een bende idioten. Idioten die zich achter Hamas scharen en zichzelf identificeren met Hamas. Dus, wat zie je feitelijk? Zij scharen zich achter een bende niets ontziende moordenaars die op 7 oktober Israël binnenvielen en meer dan 1200 mensen op de meest brute wijze om het leven brachten. Onschuldige mensen.

Israël kan niet anders dan Hamas uitschakelen door hard aan te vallen waarbij Hamas en de bevolking van Gaza heeft toegelaten dat civiele infrastructuur en gebouwen werden aangewend voor “militaire”, lees terroristische uitvalsbases. Tja, dan moet je niet gek staan te kijken als er burgers om het leven komen. Je krijgt wat je geeft.  Onder het niet objectief te controleren cijfer van een vermeend aantal van  20.000 doden in Gaza (de cijfers zijn niet objectief te controleren) bevinden zich ook duizenden terroristen. (Wel objectief te controleren)

De daging van Israël voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag is een tergend geding

Het Internationaal Gerechtshof gevestigd in het Vredespaleis in Den Haag, Nederland
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Om Israël dan voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag te dagen en vervolgens  te beschuldigen van genocide op de Gazanen is een gotspe.

Bovendien heeft Zuid-Afrika andere landen geen lessen te leren. Immers, het land doet niets, maar dan ook niets om de moordpartijen op blanke boeren te stoppen en werkt indirect en wellicht direct mee aan de etnische zuivering waarvan de blanken in Zuid-Afrika het voorwerp worden. Zuid-Afrika zwijgt in alle talen over de massabijeenkomsten in stadions waarin de bevolking opgehitst wordt met slogans als Kill The Boer. De Zuid-Afrikaanse taal, is een verbastering van het Nederlands. Het Nederlands had beter de voertaal kunnen blijven in Zuid-Afrika en het land was beter af geweest als het een ultraperifeer gebied zou zijn gebleven van Nederland of Groot-Brittannië met een behoorlijk werkende rechtsstaat. Onafhankelijkheid garandeert geen goed leven in welvaart, vrijheid en veiligheid voor haar bewoners.

Terug naar de Zuid-Afrikaanse blanke boeren, De boeren zijn net zoals bij ons wel de zorgdragers voor voedsel en dus vreet de Zuid-Afrikaanse bevolking van wat zij produceren. Maar zo slim zijn veel “post-apartheid” Zuid-Afrikanen niet.

Er zijn reservaten genoeg in Zuid-Afrika voor wilde beesten. Wellicht is er nog een lap grond over voor de onhandelbare haatdragende Palestijnen. Alhoewel, de Zuid-Afrikaanse bevolking zou er op termijn niet blij mee zijn als ze uit het reservaat weten te breken.

Ongelofelijk

Man, man, man, leer eens wat over hoe de wereld echt in elkaar zit. Omwille van de islam, soennitisch of sjiitisch is het islamitisch Midden-Oosten het episch centrum van terreur en barbarij.

Escalatie

Ook al zegt de Amerikaanse president Biden dat hij geen escalatie van conflicten beoogt, de Amerikanen in bondgenootschap met het beschaafde wereld, zullen op termijn niet ontkomen aan een een bevrijding van Iran en het verdrijven van het sjiitische regime. Dat zelfde geldt voor Irak, waar de sjiieten na de val van Saddam Hussein ook de dienst uitmaken.

Het is de enige taal die in die regio wordt verstaan; oog om oog, tand om tand.  Maar dan is het wel zaak dat je bij de eerste aanval de ogen en tanden van de barbaren op de meest effectieve verwijdert. De meest effectieve wijze betekent dus niet de meest humane wijze. Barbaren die de grondbeginselen van beschaving niet eens kennen of willen kennen, daar hoef je geen medelijden mee te hebben, immers het probleem moet opgelost worden. Niet symptomatisch maar oorzakelijk

Intelligente denkers

De bekende analist Robert Kaplan liet in het Financieele Dagblad van vrijdag 13 januari niet voor niet de boodschap klinken dat het Midden-Oosten nood heeft aan een verlichte despoot die de zaak onder de knoet houdt. Hij is niet de enige die deze feitelijk correcte visie is toegedaan. Ook de denker Montesquieu (1689-1755) die ons de scheiding der machten geleerd heeft, poneerde in die tijd al dezelfde visie. Ook Winston Churchill, de befaamde Britse staatsman en oud-journalist liet zich in harde termen uit over de islam. Uw redacteur, kwam reeds in zijn  tienerjaren, op het moment dat hij  Montesquieu nog niet gelezen had en Robert Kaplan zijn befaamde boeken nog niet geschreven had, tot dezelfde conclusie.

Met conclusie

Het begin van enige vorm van wereldvrede c.q.langdurige stabiliteit en het omarmen van mondiale beschaving zal pas aanvangen als de islam definitief van de aardbodem is verdwenen en de huidige aanhangers van deze sekte verlichting en vrijheid hebben mogen ondervinden. Maar hoe doe je dat? In ieder geval werk aan de winkel.

Analyse: “Operatie Houthi Foetsie” mag niet beperkt blijven tot 2 hete nachten

Vertrek EU Raadsvoorzitter Charles Michel roept vragen