#Opiniepagina

Huftergedrag: EU Buitenlandchef Borrell steekt Israël dolk in de rug, vals volk laat maskers zakken.

Opinie geschreven door Peter-Vincent Schuld

Tussen 6 en 9 juni vinden er in de Europese Unie verkiezingen plaats voor het Europees Parlement. Dat betekent ook dat er een nieuwe Europese Commissie komt. Maar in de laatste “periode van zijn ambtstermijn kan de Spaanse EU Hoge Buitenlandchef Josep Borrell het niet nalaten om Israël dolk na dolk in de rug te steken. De socialist Borrell verkwanselt hiermee zelfs de meest basale waarden van Europa en heult en collaboreert zelfs openlijk met het terroristisch kwaad. Nog even ter opfrissing van het geheugen: de Joodse Staat Israël werd op eigen 3000 jaar oude bodem opgericht omwille van de zich in Europa afgespeelde Holocaust en de Joodse bevolking een definitief veilige thuishaven te bezorgen. Israël is een democratie naar het juiste Europees voorbeeld.

Oproep om te gaan stemmen voor de parlementsverkiezingen van het Europees Parlement.
Beeld: © Europese Commissie

De grondleggers van de Europese Unie, Robert Schuman en Jean Monnet, beiden waren christendemocraten, zouden zich in hun graven omkeren. Veel van de  hedendaagse leiders en spelers binnen  de Europese Unie zijn het aankijken niet waard en hebben elk moreel besef verloren.  Daarmee moet de Europese Unie niet weg, maar de Europese Unie verdient wel een democratische en dus electorale zuivering. Dus, ga stemmen!

Margriet Krijtenburg schreef het nog in haar proefschrift genaamd “Europa in Crisis: Democratische lessen van Robert Schuman” (Uitgeverij Boom) waarmee ze afstudeerde aan de Universiteit van Leiden: Grondlegger van het stabiel Europa, Robert Schuman stelde onomwonden dat Europa gestoeld is op Joods-christelijke waarden. Ik voeg daar aan toe: Dat zijn dus geen “Palestijnse” waarden (zijn die er dan?) en zeker geen islamitische waarden (daarvan is het bestaan ook nog nooit aangetoond). 

Fotocollage van weer drie vermoorde gijzelaars die donderdag op vrijdagnacht door de Israëlische strijdkrachten werden gevonden en geborgen.
Beeld: © IDF

Terwijl Israël nog eens drie stoffelijke overschotten van vermoorde gijzelaars naar huis repatrieert wordt er in Brussel druk voorbereidingen getroffen voor de ontmoeting tussen de scheidend  EU Hoge Buitenlandvertegenwoordiger Zjoske Borrelpraat beter bekend als Josep Borrell, een of andere dwaas, zijnde de  Noorse Minister van Buitenlandse Zaken die luistert naar de naam Espen Barth Eide en dat geval dat moet doorgaan voor de premier van “Palestina” genaamd Mohamed Mustafa, een niet bestaand fantasieland ook wel gekend als Wanna-be-stan.

Persconferentie op 26-05-2024 te Brussel met Mohammed Mustafa, premier van het fantasieland Palestina,Hoge Buitenland vertegenwoordiger Josep Borrell , Espen Barth Eide, minister van Buitenlandse Zaken van Noorwegen
Foto: © Europese Commissie

De “Palestijn” mag ook nog even op audiëntie bij de scheidend voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel.

Zjoske Borrelpraat heeft via de persberichten, die ik hier ontvang, het gore lef om Israël te bekritiseren en in de zijlijn even in veel te zachte bewoordingen aan te dringen op het vrijlaten van de door Hamas gevangen genomen gijzelaars met als kleine annotatie waarin met een paar woorden afwijzend gereageerd wordt op de raketaanval op Israël vanuit Rafah waarmee Hamas vandaag weer het leven van de Israëliërs verziekte.

Palestijnse Hamas-terrorist verklaart tegenover de Israëlische autoriteiten dat na het verkrachten (door de verdachte en zijn vader), zijn vader de geslachtofferde Israëlische vrouw vermoordde.
Beeld: © IDF

Volstrekt geschift om van Israël te vragen of te eisen om de aanvallen en de operaties in Rafah te stoppen. Hamas toont zelf aan dat het een terreurbende is en een terreurbende blijft.  De enige oplossing om deze ellende op te lossen is het vernietigen van deze terreurbende en hen die deze terreurbende steunen.  In de strijd tegen het terrorisme is in mijn ogen elk middel gerechtvaardigd.

Drie gevangen genomen Hamas-terroristen. De linkse heeft zo het lijkt in zijn onderbroek gepist. Ze zijn zichtbaar niet blij met hun arrestatie.
Beeld: © IDF

Niet denken dat ze op de Westelijke Jordaanoever (West Bank) zulke schatten van mensen zijn. De paramilitaire groeperingen die daar gisteren door de straatjes paradeerden laten niets aan de verbeelding over. Geen enkele redelijke rechtsgrond om ook maar te denken aan een tweestatenoplossing. Er komt pas vrede als de Palestijnen hun boeltje hebben gepakt en opbokken naar andere woenstijnrijke gebieden. Feitelijk houden de Palestijnen een deel van Israël bezet en niet omgekeerd. Maar op een of andere manier weten de Palestijnen de realiteit altijd om te draaien en dat op zo’n manier dat de goegemeente het ook nog gelooft.

Israëlische militairen tonen een tunnel waarin 3 stoffelijke overschotten van door Hamas gegijzelde slachtoffers zijn gevonden. De tunnel bevindt zich in een gebouw van de UNWRA (VN “hulporganisatie” in Gaza). Beeld: © IDF

Een West Bank als een gebied zonder terror-Palestijnen en met casino’s, bordelen, hotels en vreetschuren, heeft wat mij betreft altijd nog de voorkeur.

Foto: Door Hamas gegijzelde kinderen die in Gaza worden vastgehouden.
Beeld: Afkomstig van een naar mijn mening, voor standrechtelijke executie in aanmerking komende terrorist van Hamas

Een Gaza als een soort Ibiza zonder terror-Palestijnen met discotheken, nachtclubs en stranden vol plezier en lust, heeft bij mij ook altijd nog de voorkeur.

Tja, de Westelijke Jordaanoever, houdende Judea en Samaria. De naam Judea refereert aan het Joodse volk en dito beschaving en is duizenden jaren oud, van verder voordat de Palestijnse barbarij er de scepter wenste te zwaaien.  Israël is 3000 jaar oud. In die tijd was er nog geen één islamitische Arabier. Hoe simpel kan het zijn. Het is geen hogere rakettechnologie. Zelfs met één hersencel kun je het al begrijpen.

Mohammed Mustafa “premier” van het zogenaamde land Palestina en Josep Borrell, Hoge Buitenlandvertegenwoordiger van de EU
Foto: © Europese Commissie

Vandaag hadden we dus de ontvangst in Brussel van het stuk crapuul genaamd Mohamed Mustafa, de zogenaamde premier namens nepland Palestina, een voortzetting  van een beweging die alleen maar vorm kon krijgen door na de Tweede Wereldoorlog met oud-nazikopstukken in het hoofdkwartier dat destijds in Tunis gevestigd was, de “endlösung” voort probeerde te zetten. Het tuig van PLO pleegde ook in Europa aanslag na aanslag. Ik heb het de Palestijnen nimmer vergeven en zal ze het nimmer vergeven. Dit zijn de bloedige fundamenten waarop de “Palestijnse Autoriteit”, waarvan de “premier” Mohamed Mustafa nu een vertegenwoordiger, is gebouwd. Ondergetekende en velen met mij hebben nog wat rekeningen te vereffenen met de Palestijnse moordcommando’s en hun sympathisanten.

Geen mitsen en maren. De nazi-betrokkenheid als co-boetseerders van het Palestijns islamo-fascistoïde  wensdenken is een feitelijk gegeven vol met harde en historisch bewijsbare feiten. Ook de Verenigde Arabische Republiek na de oorlog bestaande uit Egypte en Syrië (van 1958-1961) konden en wilden niet zonder de steun van oud-nazi¨s die daar als “adviseurs” een baantje vonden. 

Vlag van de gewezen Verenigde Arabische Republiek (Egypte en Syrië)

De Israëlische geheime dienst Mossad heeft op al die  betrokken lui gejaagd en niet zonder resultaat. In september 1961 stortte de schurkenstaat in elkaar nadat er in Syrië een staatsgreep was gepleegd en Syrië zich afscheidde. Egypte behield de naam “Verenigde Arabische Republiek” tot 1917. In juni 1967 begon Egypte de zesdaagse oorlog met Israël die waarbij Egypte op een verdiend vernederende manier de oorlog verloor. Hersenen tegen barbaarse leeghoofden. Make my 6 days. De Egyptische president Nasser werd in politiek opzicht een afgeserveerde politieke bordenwasser. Nu konden de Egyptenaren 1000 x naar Mekka bidden, maar het hielp geen donder.

In Nederland: Mona Keijzer

Prominent BBB-kamerlid Mona Keijzer, gedurende een Europese vakraad in Luxemburg toen ze nog lid was van het CDA
Foto: © Europese Unie

Ik heb het altijd al gezegd, de bruinhemden van vandaag lezen niet alleen Mein Kampf maar ook de Koran. De zwarthemden zijn de Antifa’s en klimaatidioten die opeens ook Joden viseren. Ze weten zich gesteund door een deel van de bevolking waarvan de hersenen en hun historisch besef “in coma” zijn geraakt. Ik walg van ze.

Opeens doen een aantal figuren aangifte tegen het prominent BBB kamerlid Mona Keijzer omdat ze de waarheid sprak over de “Jodenhaat binnen de islamitische cultuur”. In het programma waarin ze harde feiten communiceerde, zat schrijver Arnon Grünberg, zelf van Joodse komaf, die op een misplaatste en arrogante wijze maar met misselijkmakende minachting haar zat toe te te gniffelen. Hoeveel zelfhaat en drang tot zelfdestructie kan een mens hebben? Presentatrice Sophie Hilbrand speelde de verbazing. Blijf lekker slapen in je negationistische bubbel, stomme trut!

We halen er even een citaat bij uit de Hadith, de overleveringen en zienswijzen van de (valse) profeet Mohammed. Ik citeer:

Hadith 41.698: De profeet, gebed en vrede zij met hem, heeft gezegd : “De tijd van oordeel zal voor de moslims niet komen tot hij de Joden zal bestrijden en zal doden, tot de Joden zich achter rotsen en bomen verbergen, die zullen schreeuwen: Oh moslim: Er is een Jood achter mij verborgen, kom en doodt hem!

Maar de olijfboom zal niets zeggen omdat het een boom van een Jood is.”

Helder? Het is net de woestijnversie als blauwdruk van Mein Kampf.

Hoe duidelijk kan ik de institutionele Jodenhaat en de institutioneel gepleegde islamitische / Palestijnse pogroms nog omschrijven?

Hoeveel respect moet je hebben voor moslims die hun ideologie van haat achter zich laten en zich overgeven aan de naastenliefde zoals deze menselijkerwijs bedoeld is.

Hoeveel liefde moet je deze moedige mensen geven?

Mijn antwoord, wanneer deze vuile ideologie echt geband is uit het denken, verdienen ze alle liefde en toewijding denkbaar.

Het vrije Westen past het universalistisch denken wel toe op de islamitische wereld, maar het is niet wederkerig.

Recht kan louter verleend worden als er een mate van wederkerigheid in zit.

Zie hier het ultieme failliet van het universalistisch waandenken.

Het initiatie voor de aangifte ligt bij Kasim Tekim, naar het schijnt zou het een historicus zijn en een geschiedenisdocent. Blij dat ik van deze kerel geen geschiedenis heb gehad.

Een kolonie moslims zou hem zijn gevolgd. Dus de facto, historisch en feitelijk gezien, een groep mensen wiens levensovertuiging en ideologie objectief als invasief in Nederland en Europa kan worden beschouwd. Geldt dat voor heel Europa? Ja. Het gedonder begon, even kort door de bocht, met bezettingen en veroveringen door de Ottomanen.

Hulde aan alle mensen van Turkse, lees Oriëntaalse komaf die warmte en liefde verspreiden in plaats van bezetten, veroveren, moorden, plunderen en haatzaaierij.

De tweede in het oog springende aangever die Mona Keijzer teistert betreft een zekere advocaat die volgens de krant de Telegraaf begrip kon opbrengen voor de pogrom van Hamas van 7 oktober waarbij baby’s werden vermoord, vrouwen hun zwangere buik werd opengesneden etc. etc.  het zou hier gaan om een zekere Reinout Sterk.

Op de website van het advocatenkantoor “Spuistraat 10 Advocaten” valt te lezen

“Reinout Sterk is van 2009 tot 2020 militair jurist geweest. Hij werkte mee aan talloze hoorzittingen, was als griffier van de Militair Juridische Dienst bij honderden militaire strafzaken aanwezig en heeft Defensie jarenlang vertegenwoordigd in juridische procedures in het militaire ambtenarenrecht. Daarnaast was hij Legad (Legal Advisor) van zowel het Korps Mariniers als het Maritiem Hoofdkwartier (CZSK). Hij deed aan vele (inter)nationale oefeningen mee en is uitgezonden naar VN missie MINUSMA. Tot slot is Reinout secretaris geweest van de commissie die de Minister adviseert over het werk van de MIVD ten aanzien van ingetrokken VGB’s (Verklaring van Geen Bezwaar).”

Ik verwijs u voor het overige naar de bedoelde webpagina : Militaire advocaat – Spuistraat 10

Als deze vent er denkbeelden op nahoudt die een pogrom vergoeilijken, wat had  deze vent in hemelsnaam ooit te zoeken bij Defensie? Meneer is secretaris geweest van een commissie die de Minister adviseert over het werk van de Nederlandse militaire inlichtingendienst MIVD. Ik heb een aantal vragen aan de Minister van Defensie en zijn inmiddels voltooid ter beschikking van de Minister. Het moet bij de MIVD toch geweten zijn geweest als er figuren rond lopen en werken, zeker op dit niveau, die eventueel discutabele gedachten dan wel er een discutabel gedachtegoed op nahouden?

Nog even door over Zjoske Borrelpraat alias Josep Borrell

“Premier” van het zogenaamde land Palestina, Mohammed Mustafa, Josep Borrell, Hoge Buitenlandvertegenwoordiger van de EU
Foto: © Europese Commissie

Terwijl Duitsland wel wat geleerd lijkt te hebben van haar donkere bladzijden in haar geschiedenis, (her)vallen Spaanse socialisten en andere linkse idioten als geniepige giftige slangen in antisemtisme en pure en kwaadaardige blindheid. De eerder genoemde EU-Buitenlandchef Josep Borrell, die altijd zo prat gaat op een gewenst eengemaakt buitenlands beleid, wist te verkondigen dat hij geen problemen zag in het op eigen houtje erkennen van Palestina als een zekere en onafhankelijke staat door EU-lidstaten Spanje en Ierland en het geaffilieerde Noorwegen (lid van de Europese Economische Ruimte en de Europese Vrijhandelsassociatie EFTA.

De minister van Buitenlandse Zaken van Noorwegen, Espen Barth Eide.
Foto: © Europese Commissie

Borrell, draait en keert dus zoals het hem ideologisch uitkomt. Het manneke heeft als taak, wat je er ook van moge vinden, om te streven naar een eengemaakt buitenlands beleid. Door politiek ruimte te geven aan “eigen richting” van Spanje en Ierland torpedeert het rollator-gerechtigde geriatrisch geval die al die jaren “werkt” om tot een (mislukt) eenvormigheid buitenlands het beleid te komen. Zolang er geen gezamenlijk buitenlands beleid is van de 27 EU lidstaten kan er de facto ook nooit een Europese defensie ontstaan. Daarom is de door Borrell voorgezeten Schuman security conferentie van 27 tot en met 29 mei daarom op voorhand een complete farce.

EU Hoge Buitenlandvertegenwoordiger Josep Borrell
Foto: © Europese Commissie

We mogen blij zijn dat de 77-jarige socialistische Borrell  zijn termijn als Buitenlandchef van de EU  en lid van de Europese Commissie, weldra afloopt als we de Europese verkiezingen hebben gehad. Hij keert zo goed als zeker niet meer terug, hooguit als foto aan de muur in de rij van Europese Hoge Buitenlandvertegenwoordigers. En biologischerwijs binnen enkele tientallen jaren met de toevoeging RIP plus einddatum.

Als we de persverklaring van Borrell goed lezen: We zouden zogenaamd diep onder de indruk moeten zijn van de hervormingen die Mustafa wil doorvoeren. (Ik geloof er niks van.) Borrell stelt dat alleen de vorming van een Palestijnse staat een oplossing zou bieden voor het conflict. (Waar is de geriater?)

Borrell zegt dat het niet de bevoegdheid is van de Europese Unie om Wanna-be-stan alias Palestina te erkennen, maar dat het de bevoegdheid is van de lidstaten. (Goh, Borrell is even bij kennis). Maar tegelijkertijd had Europa een hard nee en “ga weg” moeten zeggen tegen de Palestijnse Autoriteit waarvan de president nog steeds stelt dat Hitler geen antisemiet was. Het is een onbetrouwbaar zootje, zowel op de West Bank en in Gaza en niets garandeert een harde veiligheid voor de Joodse staat.

Stapels met lijken van Israëlische kinderen en volwassenen ten gevolge van de Palestijnse Hamas-pogrom van 7 oktober 2023.
Foto´s: © IDF

Borrell stelt dat het erkennen van “Palestina” als staat geen daad is van antisemitisme (als je de geschiedenis goed beoordeelt, is dat wel het geval, probeer het maar weer toe te dekken, pak nog een borrel en een paar pilletjes, Borrell).

Borrell spreekt zijn zorg uit over het feit dat de Israëlische regering die hij daarop volgend de “Netanyahu Government” noemt, gestopt is met het betalen van de revenuen die normaliter naar de Palestijnse Autoriteit gaan. Daar heeft Israël goede redenen voor. Je kunt de bankbiljetten nog beter in de fik steken dan ze aan een door en door verziekte en corrupte Palestijnse Autoriteit te geven die Israël geen veiligheidsgaranties wil en kan geven. Parels voor de (Pale)zwijnen noemen we dit.

Israëlische tieners die door Hamas gegijzeld en naar zeer waarschijnlijk zijn vermoord.
Beeld: Smerig Hamas-tuig

Maar het riekt er naar dat Borrell een greep uit de kas van de Europese Commissie wil doen om de Palestijnse Autoriteit op de West Bank te ondersteunen. Het lijkt op het -als het al zou bestaan- “Hoe beloon ik daden van terreur voor dummies”

Doei, wegwezen en niet meer terugkomen. De tegenstellingen binnen de Europese Unie worden groter en groter en met name tussen landen met een linkse bewind  en de landen met een wat rustig behoudende conservatief rechtse koers. Borrell kan zijn linkse socialistische signatuur niet verbergen, ondanks dat hij als Hoge Buitenlandvertegenwoordiger van de EU geacht wordt boven de politieke partijen te staan. Een wolf in schaapskleren blijft een wolf.

Het lijkt of Borrell met zijn snufferd in de LSD heeft gehangen. Zijn verstand lijkt hij inmiddels te zijn verloren, want Borrell geeft met zijn visie een standpunt weer, dat eigenlijk een vrijbrief is voor terroristen om dood en verderf te zaaien. Nee, erkennen zal Borrell het niet doen, maar de feiten spreken voor zich. Hij zegt dit niet te beogen, maar elk mens met een beetje intelligentie, zelfs met een IQ van 1 en als ik het quotiënt van 1 zeg, dan bedoel ik ook het quotiënt van 1, weet beter.

Immers Israël treedt op tegen terreur. Volstrekt terecht. Veel Europese landen zijn juist bij Israël in de leer geweest om te leren hoe je terroristen moet bestrijden en op moet opruimen. Nu krijgt Europa een lesje waar het, als de verislamisering, de radicalisering en het tolereren daarvan, aanhoudt wellicht ooit in de toekomst ook aan zal moeten wennen. Iets wat “Urban Warfare” heet. Ik zeg u,  als we heel niet snel gaan optreden zal er een dag aanbreken dat ons Korps Mariniers, ons Korps Commando Troepen de reservaten van het radicaal islamisme en verderf moeten binnentrekken en de wijken moeten uitkammen zoals de Haagse Schilderswijk. De Belgische Staatsveiligheid signaleert deze zondag 26 mei een verder gaande islamitische radicalisering onder minderjarigen op scholen. Met andere woorden, ooit, als we niet ingrijpen, zullen in België de Paracommando’s onder andere het Brusselse Molenbeek en Schaarbeek maar ook het Antwerpse Borgerhout zullen moeten heroveren.

Israël is genoodzaakt om aan zoals we deze vorm van oorlogsvoering genaamd  “Urban warfare” te doen, juist omdat Hamas zich verstopt tussen en onder de burgerbevolking waarvan het alle steun ontvangt en waarmee er fier mee wordt gecollaboreerd.  Maar dat schijnen de dames en heren linkse politici met een dubbele moraal allemaal geen punt te vinden. Het is voor de wensdenkers schijnbaar geen punt dat er in een particuliere woning in Gaza langeafstandsraketten worden gevonden, zo lijkt en blijkt het. En nee, ze waren er niet “gedeponeerd door de Israëlische militairen”.  Het waren verdomme raketten, geen reuze viltstiften!

Maar het kan die ouwe (Josep Borrell) oftewel Zjoske Borrelpraat geen ene duvel schelen. Wat Zjoske Borrelpraat alias Josep Borrell er niet bij zegt dat hij aan het einde van zijn ambtstermijn als EU-buitenlandchef zonder consequenties zijn ware aard kan tonen. Noorwegen bekritiseren zou in theorie de EU in de problemen kunnen brengen vanwege haar afhankelijkheid van het Noorse aardgas. Nee, sterker, alle meetings die afgelopen zondag zijn gehouden, ook deze met Egypte en Jordanië hebben plaatsgevonden op initiatief van van Noorwegen. Plaats delict? Brussel!

EU Hoge Buitenlandvertegenwoordiger Josep Borrell en de Noorse minister van Buitenlandse Zaken Espen Barth Eide
Foto: © Europese Commissie

Maar Noorwegen heeft een linkse regering met als de Arbeiderspartij als leidende partij. Socialisten. Hadden we het anders kunnen bedenken? Ook dit heb ik tientallen jaren gelden al voorspeld. Als de socialistische arbeiderspartijen geen doel meer hebben en ze hebben kiezers nodig, dan zullen ze kiezen voor een koers die een variant wordt van het “nationaal socialisme”, alleen krijgt het een ander naampje, een wat andere inhoud maar aan het venijn van jaloezie zit hem in de staart.  Het is een soort automatisch mechanisme waarvan de aanhangers in een aantal gevallen niet beseffen dat ze met het politieke virus van afgunst zouden worden besmet en meegezogen worden in een collectieve bloemenkas van haat en opruiing. Maar over terreurbestrijding lijkt niet te worden gesproken in Brussel.

Even terug naar het aardgas. Gelukkig heeft Israël ook aardgas, maar de vraag is of ze het nog wel willen verkopen aan de betrokken EU-lidstaten, nu diverse politici laten zien dat de zogenaamde grondwaarden van de Europese Unie geen flikker waard zijn als het er op aan komt.  Had deze pogrom in Israël plaatsgevonden vlak na de oprichtingen  van de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal en de was Israël toen het slachtoffer geworden van een pogrom en daar vervolgens hard op zou hebben gehad gehandeld, zou Israël alle steun hebben gekregen. Maar het Alzheimer-Theater van de huidige politieke generatie lijkt niet zelden volledig uitverkocht  te zijn. De eerste Europese Staat die Israël op de benen hielp in 1948 was…….Frankrijk. Het land van de grondleggers van de Europese Unie, waaronder die Robert Schuman, (voormalig Frans minister van Buitenlandse Zaken en premier) die in zijn denken uitging van de Joods-christelijke waarden. Moet je nu mee afkomen. Links is de gluiperige sluipmoordenaar geworden van de beschaving op het Europese continent en “links” is in de loop der jaren de Europese Unie gaan verkrachten en misbruiken voor haar eigen agenda waarin “hun” beschaving een vals sprookje is. Dit moet middels democratische weg gestopt worden, maar wel snel.

Even een leuk intermezzo

Israël zit natuurlijk niet stil En daar om heb ik wat leuke beelden voor u, die ik heb gekregen van Sint Netanyahu. We zien het vervolledigen van het eliminatieproces van Hezbollah terrorist Muhammad Ali Nasser Faran.

Dit is Muhammad in zijn auto.

Beeld: © IDF

Dit was Muhammad, zonde van die auto.

Beeld: © IDF

nog even nagenieten…

Beeld: © IDF

Spaanse minister en vicepremier bedrijft openlijk antisemitisme

De Spaanse minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Yolanda Diaz
Foto: © Europese Unie

De Spaanse minister van sociale zaken en werkgelegenheid Yolanda Diaz maakte het vrijdag 24 mei wel heel bont door in een videofilmpje met de Spaanse en Europese vlag te scanderen “From the River to the Sea”, Palestine will be free. Met andere woorden, drijf de Joodse bevolking de zee in. Hiermee begaat ze als minister een daad van puur antisemitisme.

Fragment uit de video waarin de Spaanse minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid “from the river to the sea, Paleastine will be free” scandeert
Beeld: © Yolanda Diaz

Ze maakt hiermee niet alleen de Spaanse democratie en de Spaanse rechtsstaat te schande, ze beledigt hiermee ook haar eigen bevolking en dat van het gehele Iberisch schiereiland. Feitelijk is dit onmens een gevaar voor de nationale veiligheid van Spanje, de veiligheid van de Joodse bevolking in Spanje en de nationale veiligheid van Spanje. Onvergeeflijk. Ze geeft blijk van de donkere bladzijden uit de Spaanse geschiedenis niet te kennen of te willen kennen. Immers de geschiedenis leert ons;

Op 31 maart 1492 vaardigden de katholieke vorsten het edict van uitzetting uit, waarin het onmiddellijke vertrek van alle joden uit Spanje tegen 31 juli van hetzelfde jaar werd geëist. De Joden stonden voor twee keuzes: zich bekeren tot het christendom of hun voorouderlijk thuisland verlaten” Dit edict, ook wel het verdrijvingsedict genoemd behelsde ook een doodstraf voor hen die geen gehoor zouden geven aan de bevelen”.  Koning Ferdinand van Aragon verbood de Sefardische Joden (Sefardisch betekent “Spaans”) om hun goud en zilver mee te nemen. Ze werden gedwongen om het edelmetaal  te ruilen tegen goederen met een inferieure waarde”

Dat kennen we nog in een andere vorm uit de jaren 40-45

Het verdrijvingsedict waarmee Joden in 1492 opgeroepen het Iberisch schiereiland te verlaten, zich te bekeren of de doodstraf zou op hen wachten. Het edict staat ook bekend als het Alhambra decreet.

Dus een zeker tot een aanzienlijk deel van de inwoners van Spanje en Portugal zijn van Joodse origine de mensen weten het vaak zelf niet Dit omwille van de gedwongen kerstening destijds. Een schandvlek in de Spaanse geschiedenis met de kennis van nu.

De centrumrechtse Spaanse toenmalige premier Rajoy (Partido Popular)
Foto: © Europese Unie

Het christendom kende de verlichting. Een deel van deze historische misdaad werd in 2015 symbolisch rechtgezet toen  premier Rajoy van de centrumrechtse Partido Popular een wet produceerde waarin de nazaten van de 500 jaar geleden verdreven Joodse bevolking weer de Spaanse nationaliteit werd aangeboden. De enige voorwaarde was dat de betrokken nazaten moesten kunnen aantonen dat zij Joodse voorouders hadden die uit Spanje waren verdreven. En zoals de gemeenschap van Joodse mensen die we Ashkenazi noemen Jiddisch spreken, is het Ladino de taal van de Sefardisch Joodse gemeenschap, een oude Spaans-Joodse taal.

Het morele herstel kwam dus op initiatief van de Spaanse christendemocraten. Waarvan akte. Maar Yolanda Diaz schijnt ook dit element (opzettelijk??) te zijn vergeten.

Yolanda Diaz: Vlees noch vis wel politiek bedorven vlees en rotte vis

Maar wie is deze om met de woorden van de Argentijnse president Milei te spreken “Hija de Puta” ?  Diaz is lid van de partij SUMAR een extreemlinkse splinterpartij die in de coalitie zit met die andere gevaarlijke gek, de Spaanse premier Pedro Sanchez. Señora Diaz werd op jonge leeftijd lid van de communistische partij. De zuurgraad is van haar gezicht te lezen. Het is net een rimpelhond met een botox-allergie. Drink nog een glaasje PH-plus. Dat mens, dat wicht, zit haar antisemitische teksten dus voor te lezen met op de achtergrond de Europese vlag en de Spaanse vlag. Niet beseffend hoe kwetsend dit is voor de overlevenden van de Holocaust, niet beseffend, wat de strijd tegen het communisme gedurende de Koude Oorlog ons heeft gekost.

Een beeld van de Heilige Maagd Maria in een nis in de straten van Callosa de Segura, Spanje, voorzien van een 12 sterren tellende aureool.
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Het mens weet waarschijnlijk niet eens de betekenis van de Europese vlag, waarvan de symboliek van de 12 sterren streeft naar vervolmaking, waarvan de 12 sterren ook refereren aan de 12 stammen van Israël om de Joods-christelijke grondslag van onze Europese democratie en onze Europese samenleving te benadrukken.  Diaz beledigt in feite haar eigen bevolking. Overal vinden we in Spanje beelden en afbeeldingen terug van de Maagd Maria met een aureool voorzien van de 12 sterren waaraan ook de 12 sterren in de Europese vlag aan zijn ontleend.

Diaz blijkt een nutteloze über-linkse cultuurrelativist, eentje van het ergste soort. Haar familie mag dan wel tegen het Franco-regime hebben gestreden, maar extreemlinks en daadwerkelijk extreemrechts ontmoeten elkaar in de cirkel op 360 graden van het totalitair en onbeschaafd denken. Niemand die Diaz openlijk aanspreekt op haar communistisch verleden. Wat mij betreft achter slot en grendel, en sleutel weggooien. Het wicht mag dan wel advocaat zijn, maar het mens is nog te (gespeeld ???) dom om te beseffen wat de grondleggers van Europa wilden voorkomen in de toekomst.

De Spaanse socialisten en andere linkse idioten hebben inmiddels de toorn gewekt van de Israëlische overheid. Die toorn is trouwens niet van deze laatste tijd.  Los daarvan, er komen opeens wel erg veel mogelijke corruptiezaken naar boven drijven binnen de socialistische familie in Spanje. Zou het een oorzakelijk verband hebben? Ik weet het niet, maar het zou mij niets verbazen als en het zou mij ook niet verbazen als dit een topje van een ijsschots is, die nog komen gaat. 

Avenida de las Victimas del Terrorismo, of in het Nederlands vertaald Avenue van de Slachtoffers van het Terrorisme zoals hier in Callosa de Segura, Spanje
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Normaal denkende Spanjaarden, en dat zijn de meesten, moeten niks hebben van terreur en het heulen met terreur. Veel Spaanse plaatsen hebben dan ook een straat of een laan, ook wel avenue genoemd die de naam draagt “Avenida de las Victmas del Terrorismo”. Laan of Avenue van de Slachtoffers van het Terrorisme. Spanje heeft zwaar te lijden gehad onder het terrorisme van de ETA en jihadistische moslims. Kan Yolanda Diaz nu echt niet denken? Of spant ze alles en iedereen zonder diepgang en historisch besef achter een zekere propaganda-kar. Heeft er iemand Norit of Imodium voor me?

Argentinië

Het consulaat van Argentinië in Santa de la Cruz de Tenerife, Canarische Eilanden, Spanje
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Onder meer Argentijnse Joodse mensen die in de diaspora raakten kregen opnieuw de Spaanse nationaliteit door toedoen van de voormalige Spaanse christendemocratische premier Rajoy en een aantal daarvan werd ontvangen door de Spaanse koning Felipe. We spreken over 2015.

Het is nu bijna 10 jaar later. De Europese invloeden in Argentinië zijn voelbaar. Argentinië is een land dat weer op de rails geholpen moet worden en heeft het vertrouwen gesteld in de nieuwe president, een authentieke persoon genaamd Javier Milei, die iets weg heeft van een oude rocker maar in feite een hyperintelligente econoom is. Zijn familiale roots liggen in Europa, te weten Italië en Kroatië.

Statiefoto van de Argentijnse president Javier Milei
Foto: © Ministerie van Buitenlandse Zaken van Argentinië

Volgens zijn biografie onthulden zijn grootouders dat zij van Joodse afkomst waren. In het begin van dit jaar bracht Javier Milei een bezoek aan Israël en haalde de banden met Israël stevig aan. Milei begaf zich naar de klaagmuur in Jeruzalem, met keppeltje en rond dat moment broeide er fikse onmin tussen de rechts-libertarische Milei en de Spaanse socialisten. Milei verweet de Spaanse premier Sanchez met zijn socialistisch beleid het land de dood en het verderf in te jagen. De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken Puente beschuldigde Milei ervan, zonder enig bewijs, dat Milei aan de verdovende middelen zou zitten. Dat was een enorme politieke rel. Inmiddels heeft de Spaanse minister Puente zich wel verontschuldigd. Maar Milei, hard en grof gebekt laat niet over zich heen lopen. Weer haalde Milei uit naar links en de socialisten met de woorden ” De kanker van de samenleving is socialisme”, dixit Milei. Mijn persoonlijke mening? Ik treed hem hier van harte in bij. In ieder geval: Met Milei als president in Argentinië heeft de Joodse gemeenschap in Argentinië meer veiligheid dan onder het socialistisch regime in Spanje.

Een banier ter herinnering aan de typisch Spaanse feesten Christenen tegen de Moren, dat jaarlijks wordt gevierd. Hier wordt editie 1994 geëerd in Orihuela, Spanje
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Nog even terug naar Spanje

En tussen Israël en Spanje? De Israëlische regering maakte de Spaanse regering nog even fijntjes duidelijk dat als er één land is die te lijden heeft gehad van het islamitisch fundamentalisme, het wel Spanje is. Niet alleen vanwege de aanslagen op het treinstation in Madrid, niet alleen vanwege de aanslagen in Barcelona. De Moren hielden het Iberisch schiereiland lang bezet. De herovering, de reconquista, werd een feit.  Jaarlijks wordt er overal het feest gevierd “Christenen tegen de Moren”. Het wordt trots aangekondigd in de steden die het vieren.

Het kasteel van Lorca, regio Murcia, Spanje
Foto: © Peter-Vincent Schuld

We rijden maar eens naar Lorca in de autonome regio Murcia. Daar staat een enorm middeleeuws kasteel en was voor lange tijd de grens tussen de christenen en de Moorse moslims. Er zijn zelfs nog restanten te vinden van een oude synagoge. Het kasteel is 640 meter lang en zwaar ommuurd.

Kasteel van Lorca, regio Murcia, Spanje
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Vaak als we in Spanjaarden met de lokale bevolking spreken, en we hebben het over immigratie en politiek horen we de Spanjaarden stilletjes fluisteren naar ons  “tijd voor een nieuwe reconquista”. Het zou maar eens opgevangen worden door militante linkse verraders. Vrijheid? Waar?

De huidige Spaanse socialistische regering beloont het (islamitisch) terrorisme. De wereld zit vol smeerlappen. En ik? Ik ben niet zo belangrijk. Ik vervul louter mijn taak als waakhond van de democratische rechtstatelijkheid en blaf, grom en bijt als het moet. Ik blijf echter tegen het antisemitisme vechten, al wordt het mijn dood!

Huftergedrag: EU Buitenlandchef Borrell steekt Israël dolk in de rug, vals volk laat maskers zakken.

Luxemburg 2e hoofdstad van de EU: Begrijpelijk

Huftergedrag: EU Buitenlandchef Borrell steekt Israël dolk in de rug, vals volk laat maskers zakken.

Grondlegger EU, Robert Schuman zou zich in